MCA-opleidingen

Uitwisseling van theorie én ervaringen

Onder de titel Management Control Auditing organiseren we met grote regelmaat trainingen gericht op Auditing, Management Control, GRC, Risicoleiderschap, Auditmethodologie, Auditvaardigheden, et cetera. Zowel inHouse als kleinschalig in onze kamer in Kasteel Moersbergen te Doorn. Vaak in een blended vorm oftewel ondersteund met e-learning via ons LMS op www.ACS-learning.eu. Een toenemend aantal van onze trainingen worden ook sec online aangeboden, waarmee we Nederlandstaligen ook op grote afstand kunnen opleiden. De belangrijkste trainingen verzorgen we ook in de Engelse taal.
Onderstaand diverse voorbeelden van onze op MCA gerichte trainingen en enkele andere producten. U kunt de betreffende flyer downloaden en via 'Nadere informatie' uw interesse of vragen kenbaar maken.


Onderstaande drie trainingen maken onderdeel uit van ons Qualified Management Control Auditing (QMCA)-programma. De opzet is wegens Corona extra kleinschalig (±5 deelnemers). Naast drie classroom sessies van 9.30 - 16.30 uur worden persoonlijke MS-Teams-sessies gepland gericht op extra maatwerk via persoonlijke coaching. Voorbereiding met e-learning-ondersteuning en een jaar de beschikking over artikelen en achtergrondmateriaal via ons learning management systeem op www.ACS-Learning.eu. Koffie, thee, fris, fruit en lunches, én 28 gecertificeerde PE-uren. Docent: Ron de Korte RA RE RO CIA.

Stacks Image 67
Download
0

Audit, Control & Risicomanagement
Classroom-sessies op 8 en 22 mei en 6 juni, Teams-sessie eenmaal tussendoor en op 10 juni 2021.
In deze meerdaagse houden we onszelf een spiegel voor gericht op het verkennen van mogelijkheden om de relevantie van internal auditing verder te vergroten. We verdiepen de voor internal auditing zo belangrijke theorieën over management control (hard en ‘zacht’), GRC en goed onderzoek doen en achterhalen de redenen van verschillen met de huidige praktijk. We motiveren elkaar een beknopt plan te maken gericht op het ontwikkelen van onszelf en onze directe omgeving. De persoonlijke coaching via Teams mag zich daar volledig op richten.

Stacks Image 74
Download
0

Trusted Advisor: adviseren en RCA
Classroom-sessies op 12, 20 en 27 mei, Teams-sessie eenmaal tussendoor en op 2 juni 2021.
We behandelen de (on)mogelijkheden van 'Insight' en de ‘Trusted Advisor’ en relateren het aan de discussies over adviseren, onafhankelijkheid, oorzaakanalyse (of RCA). Er is veel meer mogelijk dan we in de praktijk vaak zien, maar dit vereist een verdieping in kennis, een investering in vaardigheden en ‘daadwerkelijk’ contact maken met onze collega’s in de organisatie. We analyseren elkaars praktijken op kans van slagen in de eigen organisatie. We onderzoeken gezamenlijk wat er nog specifiek nodig is om het succesvol te laten zijn en hoe we het in de praktijk verder kunnen ontwikkelen. We motiveren elkaar een beknopt plan te maken gericht op het ontwikkelen van onszelf en onze directe omgeving.

Stacks Image 72
Download
0

Expert rapportagevaardigheden
Classroom-sessies op 10 en 24 juni en 1 juli. Teams-sessie op 17 juni en 8 juli 2021.
Onze jarenlange ervaring in audit gecombineerd met coaching van CAE’s en contacten met bestuurders en toezichthouders geeft ons de mogelijkheid gericht bij te dragen aan effectievere rapportages. Met kennis van de IFAC-rapportagerichtlijnen verkennen we de vele mogelijkheden in het internal audit-speelveld. Naast de rapportage in de vorm van het klassieke auditrapport behandelen we presentaties, het faciliteren van sessies gericht op verbetermogelijkheden en verschillende moderne alternatieven. Tijdens de classroom sessies analyseren we elkaars rapportages op taal, toon, structuur en verwachte effectiviteit en werken we alternatieven uit. We motiveren elkaar een plan te maken gericht op het ontwikkelen van onszelf en onze directe omgeving.


Onderstaande producten vergen een initiatief van u. Het betreft een training waarvoor eerst voldoende geïnteresseerden zich voor moeten hebben gemeld, of een product waarvoor wij graag met u in contact komen. U kunt daarvoor de mail-mogelijkheid op deze site gebruiken onder 'Nadere informatie' of direct mailen met Ron de Korte RA RE RO CIA via r.de.korte@acs.nl.


Stacks Image 120
Download
0

CIA+ ondersteuning en verrijking
Combineer uw CIA-traject met de vertaling naar de eigen praktijk.
De CIA-stof is belangrijk voor elke internal auditor en kan al tijdens de voorbereiding voor de CIA-examens gaan leven met de juist ondersteuning en de verrijking met auditmethodologie!
Vanaf oktober 2020 bieden we, bij voldoende inschrijvingen, voor het Nederlands taalgebied de maatwerk on-line ondersteuningsmodule CIA+ aan met gebruik van enkele aanvullende e-lraning.
Wekelijks een thema-uur gebaseerd op aangeleverde probleemvragen uit het CIA-materiaal en 7 uur 'ontwerpen van maatwerkaudits'. Geef uw interesse door via info@auditing.nl.

Stacks Image 129
Download
0

IIA-certificering vanuit de filosofie van ACS MCAudit
Vanuit MCAudit helpen we Internal Audit Functies (IAF) richting én aan het IIA-certificaat. Daarbij stáán we voor de door het IIA geformuleerde 'principes' en zien we de 'best practices' als potentieel goed passende uitwerkingen daarvan.
Maar we waken voor het kopiëren van 'best practicus', tenzij ze naadloos aansluiten bij 'Uw ideale IAF'. Want we helpen bestuurders graag aan de IAF die bij hen past én die ze verdienen! 'Uw ideale IAF' past binnen de principes van het IIA-inc. Wij helpen u te focussen op de bedoeling van 'Uw ideale IAF': Bijdragen aan de ondernemingsdoelstellingen; bijdragen aan waarde creatie!
Bel Marc van der Veen RA RO CIA of Ron de Korte RA RE RO CIA van ACS-Partners of gebruik de 'nadere informatie'-mogelijkheid van deze site.

Stacks Image 138
Download
0

CAE-4-daagse najaar 2020
Om gezamenlijk te werken aan een nog proactievere audit- control- of risicomanagement-functie, gericht op doelrealisatie en vanuit een meer Rijnlands organisatieperspectief, nodigen we gericht en op persoonlijke titel CAE's en MT-leden uit om deel te nemen aan de najaars-4-daagse. We bespreken de laatste ontwikkelingen, ervaringen én alternatieve wijzen om daarop in te spelen.
Na afloop heeft u tevens een goed beeld van wat de nieuwe MCA-opleiding behelst en of deze past in het ontwikkelprogramma van uw medewerkers.
Met bijdragen van Leen Paape, Ron de Korte en Jan Otten.